Изложба со наслов „КОНДАКОВ ВО МАКЕДОНИЈА“ (1900 година)


Почитувани пријатели, ни претставува особена чест да ве поканиме на отворање на изложбата со наслов „КОНДАКОВ ВО МАКЕДОНИЈА (1900 година)“. Свеченото отворање е закажано на 4.10.2023 година во КЦ „Магаза“ – Битола, со почеток во 19 часот. Изложбата ќе трае до 16 октомври. 

Инаку колекцијата е дел од Архивска збирка на Институтот за Фолклор „Марко Цепенков“, а истата е подарок од „Институт славяноведения“ при Руската Академија на Науките (Москва). Изложбата е поддржана од Министерството за култура на Република Македонија, во рамки на годишниот конкурс за финансирање на проекти од национален интерес за 2023 година.